K16

A good-old-days apartment, room after room after room, windows in strict rhythms as demanded by the modest early 20th-century façade, a different kind of functionality. A young couple, absolutely design sensitive, a bit sentimental about the good old days. And an interior design concept for a full renovation that enhanced the repetition of rooms and windows into a functionally completely circular floor plan, ambient-fluid and repetitious, yet fully rich walk-through experience. 

Lofty-type finishes of raw concrete, matt-black metal and solid oak with fine touches of original furnace ceramic tiles, a large dining table dismantled on the wall appearing as a graphic and a grand oval mirror by the entrance, and a pair of impressive deer horns!

Client
Private
Project team
Andrej Mercina, Jagoda Jejčič, Laura Mercina, Brina Vizjak, Primož Pavšič
Photography
Matevž Paternoster
Year
2015
Project name
K16
Location
Ljubljana, Slovenia
Program
Residential
Status
Completed